Περιοχή Δραστηριότητας

Η Κυπαρισσία είναι μια παραθαλάσσια πόλη 5000 κατοίκων, στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Διοικητικά ανήκει στο νομό Μεσσηνίας, που έχει πρωτεύουσα την Καλαμάτα.

Είναι χωρισμένη στην Άνω Πόλη, η οποία είναι διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός και στην κάτω Πόλη, η οποία έχει χτισGreece_Peloponnese_Messinia_kyparissiaτεί πρόσφατα και φθάνει μέχρι την παραλία. Η Άνω Πόλη χτίστηκε στους πρόποδες του λόφου στην κορυφή του οποίου σώζεται ενετικό κάστρο. Διατηρεί την γραφικότητά της με τα χαμηλά σπίτια, τις κεραμοσκεπές και τα πέτρινα καλντερίμια της.

Η ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας είναι πλούσια σε πράσινο και διαθέτει απέραντες αμμώδεις και πεντακάθαρες παραλίες.
Βρίσκεται πολύ κοντά σε σημαντικά αξιοθέατα όπως η Αρχαία Ολυμπία, η Πύλος, ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, η Αρχαία Ιθώμη και ο ποταμός της Νέδας.

Η Κυπαρισσία και οι γύρω περιοχές της προσφέρονται για μόνιμη διαμονή και για εξοχικές κατοικίες. Συνδέονται με άνετους δρόμους με την Αθήνα (250 χιλ. απόσταση), την Πάτρα (150 χιλ. απόσταση), όπου το λιμάνι της συνδέεται με την Ιταλία με συχνά δρομολόγια πλοίων και με την Καλαμάτα (60 χιλ. απόσταση), όπου υπάρχει αεροδρόμιο.

Το κλίμα της περιοχής είναι εξαιρετικό. Ο χειμώνας είναι ήπιος χωρίς ακραίες συνθήκες με καλή μέση θερμοκρασία και χωρίς έντονες βροχοπτώσεις. Το καλοκαίρι, οι μικρής έντασης θαλασσινοί άνεμοι διατηρούν την θερμοκρασία σε ευχάριστα επίπεδα.

caretta-caretta Nedas' Waterfalls kyparissias__castle the_sandy_beaches_of_elaia

english greek german
Οικο-δόμηση Ο.Ε.
Βασιλική Βρεττού - Κατερίνα Τσιγκάνου
Αναστασοπούλου 6 Κυπαρισσία 245 00 Μεσσηνία
Τηλ.: +302761062070, +302761062071, ΦΑΞ: +302761062072